Taroko Gorge, Hualien, Taiwan

Ik ben met de trein naar Hualien City gegaan om vanuit daar naar het nationale park Taroko Gorge te gaan. Aangezien alles in het Chinees en bijna niets in het Engels is was het lastig zoeken om de goede trein te nemen. Hierbij kreeg ik dan ook hulp van een van de weinig Engels sprekende Taiwanees. Ook als je op straat wat vroeg stond er na een minuut verschillende mensen te met elkaar te discussiëren waar het nou was en hoe ik er moest komen. Ik regelde vaak ook bij een Engels sprekend iemand of die standaard dingen in het Chinees op papier kon zetten. In Hualien City kwam ik ook bij een hotel aan waar totaal geen Engels gesproken werd. De eigenaar belde een vriend op om de vertalingen door de telefoon te geven. De volgende ochtend ben ik naar het natuurpark Taroko Gorge gegaan. Hier zijn heel veel bergen, rivieren, stromingen en watervallen.

Op de terugweg richting Taipei heb ik nog overnacht in Yilan. Hier ben ik naar een koikarperfarm geweest. De koikarpers is ook een van de redenen dat ik naar Taiwan wilde. In elk dorp of stad zijn er vanaf eind van de middag tot laat in de avond allemaal optochten. Hierin wordt gepromoot vanwege de verkiezingen. Er rijden allemaal auto’s achter elkaar aan en overal gaat er vuurwerk af en wordt er door microfoons geschreeuwd. Ik vond Taiwan best wel indrukwekkend en er was nog zat te doen en te zien dus besloot ik er nog een week aan vast te plakken.