Christchurch

Na een paar mooie weken in Taiwan ben ik dan uiteindelijk aangekomen in Christchurch, Nieuw- zeeland (N-Z).

Ik wilde per auto rondreizen en was dus direct vanuit mijn hostel op zoek gegaan. Via automarkten, krantjes, hotels en internet kwam ik uit op een Nissan Vanette uit 1988. De bus zag er misschien niet top uit maar hij reed wel voor zo’n 550 euro! Het plan was om hier ook elke nacht in te verblijven voornamelijk zelf te koken om zo geld uit te sparen. Er zat al een matras met zelfgemaakt onderstel in dus er was alleen nog een deken, kussen, kookgerei en cd-speler nodig. Douchen deed ik dan iedere dag bij zwembaden.

Vervolgens wegenwacht service geregeld en die had ik de tweede dag dan ook direct nodig na een lekke band. Bij Christchurch is verder niet veel te doen dus na een gondeltochtje de heuvel op voor het uitzicht ben ik begonnen met de reis door N-Z. Met de kerst verbleef ik aan de kust en lag in mijn zwembroek op een leuk strandje. Heel raar om dit zo voor het eerst mee te maken.

Ik ben na een tussenstop bij lake tekapo naar Mount Cook gegaan. Dit is de hoogste berg van N-Z. Ik heb hier de boottrip door de tasman gletsjer gedaan. We vaarden met een klein bootje tussen grote ijsblokken die erg blauw kunnen zijn. Elke week verandert de omgeving weer door smeltende en weer nieuwe ijsbrokken.